aangeboden: Waarneemmonster te koop


Tijd voor een nieuwe episode in mijn sterrenkundig leven. Ik ga het visuele waarnemen onder mijn lokale hemel afsluiten en een ander type sensor dan mijn oog inzetten 😉. Daarom, na zr lange tijd nadenken, heb ik besloten om mijn huidige telescoop te koop aan te bieden: een 40cm f/D5 Dobson met een goto systeem.
Voor alle duidelijkheid, dit is een waarneemmonster, en ik heb hiermee heel veel fijne nachten doorgebracht, honderden objecten bestudeerd en getekend. Bekijk gerust mijn waarnemingen op deepskylog.be. Centraal element is de uitstekende en unieke Jerry Wilkinson spiegel. Ik zou hier een lang verhaal kunnen brengen maar denk aan scherpe beelden bij vergrotingen van +600 maal. Ideaal voor de kleine en zwakke objecten, waanzinnige beelden van Maan en planeten.
Deze spiegel is gewoon top en werd oorspronkelijk gemaakt om in een Lightspeed Newton terecht te komen. Het goto systeem is eveneens state of the art, de gekende combi Argo Navis & Servocat. Alligneren op 2 sterren en je kan aan de slag. Kortom, een topkijker voor de waarnemer die dat extraatje wil. Volle buis, in 2 delen gebouwd, fully baffled voor maximum contrast.

Om extra foto s en bijkomende informatie betreffende deze mooie telescoop te kunnen delen, heb ik een facebook groep opgezet:

https://www.facebook.com/groups/2118591461700614/
bedrag:
3450,00
adverteerder:
Kurt Christiaens
woonplaats:
Overmere (B)
telefoonnummer:
-
categorie:
Telescoop met montering


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.