aangeboden: Televue TV 85 met Feater Touch upgrade **PRIJSVERLAGING**


Te koop een TV 85, een D85 / F600 mm APO van het Amerikaanse topmerk Televue. De kijker is negen jaar oud en echt zo goed als nieuw. Het is de laatste versie met de satijnzwarte focusserbuis.

De (rack-and-pinion) focusser is voorzien van een Feather Touch upgrade van Starlight Instruments (nieuwprijs EUR 399). De focusser loopt zeer stabiel en soepel en door de double speed functie is het juiste focuspunt makkelijk te vinden; een betere focusser vind je niet. De originele focusser wordt overigens meegeleverd.

De kijker is voorzien van een uitschuifbare dauwkap en de Televue buisring met een korte Geoptik Vixen-style zwaluwstaart. De kijker kan na het verwijderen van de zwaluwstaart ook op een foto-statief geplaatst worden, daarvoor zitten drie schroefgaten in de buisring. Het geheel wordt geleverd in de originele, gepolsterde draagtas met daarin schuim dat plaats biedt aan een diagonaal, 2 x 2” oculairen en 4 x 1,25” oculairen. De afmetingen van deze tas bedragen 60 x 23 x 14 cm waardoor het een compact en transportabel geheel is. Bijgesloten zijn de gebruiksaanwijzing van de kijker (met handtekening van Al Nagler) en van de FT upgrade.

Zoals gezegd bevindt de kijker zich in als zo goed als nieuwe conditie. De kijker geeft loeischerpe beelden, de collimatie is perfect en de optiek bevat geen krassen of beschadigingen. Ook de buis bevat geen krassen of beschadigingen, e.d.

De vraagprijs is nu verlaagd naar EUR 1300.

De op de foto’s afgebeelde Televue Starbeam RDF en het 2” Televue Everbrite diagonaal zijn niet in de vraagprijs inbegrepen en kunnen als extra bijgekocht worden. De meerprijs voor het diagonaal met 2” naar 1,25” adapter (nieuwprijs EUR 388) bedraagt EUR 200. De meerprijs voor de met klapspiegel uitgeruste Star Beam RDF (nieuwprijs EUR 275) is EUR 150. De complete set, dus kijker met diagonaal en Star Beam RDF mag weg voor EUR 1550.bedrag:
Gereserveerd
adverteerder:
E. de Ruiter
woonplaats:
Apeldoorn
telefoonnummer:
-
categorie:
Telescoopbuis met optiek (OTA)


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.