aangeboden: Fotonewton 200mm bij 80mm


Te koop wegens beŽindiging hobby.

Letterlijk zo goed als nieuw.
Gekocht in september 2017.
Is gekocht bij robtics.†

3x gebruikt.

Rede verkoop

Ik heb er door nieuwe baan geen tijd meer voor. Hij Moet NIET weg.

De Robtics Foto-Newton is een serie snelle Newton systemen die speciaal voor astrofotografie en visuele wide field observatie zijn bedoeld. De optiek is buigingsbegrensd en voorzien van goede coatings. De secundaire spiegel is extra groot zodat zelfs grote chips goed worden uitgelicht zonder vignetering. De metalen buizen zijn verlengd zodat de vangspiegel minder snel beslaat, maar zijn door de openingsverhouding van F4 nog steeds bijzonder kort van bouw!
De hoofdspiegel is voorzien van een centrale markering en is hierdoor eenvoudig te collimeren. Daarnaast is de hoofdspiegel voorzien van een ventilator (vanaf 8 inch) om de afkoelingstijd te bekorten. De Robtics Foto-Newton kijkers zijn voorzien van 2 of 3 inch dual speed focuseerinrichtingen. De 6 en 8 inch hebben 2 inch focusers, de 10 en 12 inch hebben een 3,3 inch robuuste focuser die makkelijk een zware CCD camera met filterwiel kan dragen. Mooie, stevige buisringen, een zwaluwstaart en een 8x50 zoeker maken deze set ten slotte compleet.
Op alle kijkers kunnen, indien gewenst, andere focusseerinrichtingen van bijvoorbeeld Moonlite en Feather Touch worden geleverd, al dan niet gemotoriseerd. De standaard Robtics focuseerinrichtigen kunnen ook worden voorzien van motor/PC sturing.
Voor de Robtics Foto-Newton serie is een dedicated coma corrector verkrijgbaar die zowel visueel als fotografisch gebruikt kan worden.
Robtics Foto-Newton 8 inch F4 telescoop OTA:
Opening: 8 inch, 200 mmBrandpunt: 800 mmOpeningsverhouding: F4Buis: Metaal, witFocuser: 2 inch mono-rail dual speed focuser met 2 inch naar 1,25 inch adapterGrootte vangspiegel (korte-as) : 70 mmHoofdspiegel ventilator: JaZwaluwstaart: Vixen maatLengte buis: 730 mmDiameter buis: 230 mmGewicht: 8,7 kg


Het is een supermooie kijke


bedrag:
Vanaf 350
adverteerder:
Wouter
woonplaats:
Vlissingen
telefoonnummer:
-
categorie:
Telescoopbuis met optiek (OTA)


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.