aangeboden: Carl Zeiss Jena Spiegelobjektiv 1000mm f/5.6 astro camera


Carl Zeiss Jena Spiegelobjektiv 1000mm f / 5.6

De 1000 Spiegelobjektiv (spiegellens) werd altijd vervaardigd in een Pentacon Six-vatting met de passende 35mm-montageadapter meegeleverd (M42, Exakta en Praktina).

Het komt overeen met een C8 volledig gecorrigeerd voor f5.6. Het grote voordeel van deze lens is snelheid f5.6. Niet de gebruikelijke f10. Het verschil tussen f5.6 en f10 is dat er vier keer minder belichtingstijd nodig is voor hetzelfde resultaat.

Het optische ontwerp is anders dan elke andere SCT of mak. Het is een ontwerp uitgevonden door Richter en Slevogt. Het heeft een dubbele correctieplaat aan de voorkant en twee lenzen achter. Het scherpstellen gebeurt door de camera te bewegen en niet de primaire spiegel.

Je kunt ze vinden op Ebay. Maar let op wanneer je er een koopt. Een probleem kan zijn dat het scherpstelmechanisme wordt geblokkeerd vanwege het gebruikte vet. Het is niet eenvoudig om het vet te vervangen.

Ik heb het geluk dat ik een bijna mint Spiegelobjektiv kon vinden. Het scherpstellen verloopt soepel en de lenzen en speigel zijn indrukwekkend. De filters zijn soepel te verwisselen

Dit is een van de mythische lenzen gemaakt door Carl Zeiss Jena met een fantastische afwerking. Mechanisch en optisch een meesterwerk.

Getest met een Sony Alpha 7S en het is een uitstekende lens. Ook voor astrofotografie. Voor mij is het de perfecte astrocamera.

Inbegrepen in de verkoop
Carl Zeiss Jena 1000 mm f / 5.6 Spiegelobjektiv SN 7 363 496 gemaakt in 1965
Dauwkap
3 adapters
Filterwiel met 6 filters
Originele houten kist

Grootte
Lengte: 46,5 cm
diameter: 24cm
Gewicht (zonder de houten kist): 14kg

Staat
Ziet eruit als nooit gebruikt
geen krassen
Scherpstellen werkt soepel
Filterwiel draait goed
Optica is helder en helder
Getest

Verzendkosten niet inbegrepen


bedrag:
4500
adverteerder:
Xavier
woonplaats:
Sommières-du-Clain, France
telefoonnummer:
+33 6 49 52 47 54
categorie:
Astrofotografie


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.