aangeboden: FSQ106EDX-IV astrograaf en toebehoren, nieuwstaat


Om gezondheidsredenen heb ik besloten om een stapje terug te zetten met deepsky fotografie. Het werd allemaal wat veel voor de mens. Ik heb twee astrografen, een TOA130 en de FSQ106EDX-IV. Gezien ik de laatste tijd hoofdzakelijk nog visueel waarneem en webcam, blijft de TOA130 en mag de FSQ weg. Die kan beter naar iemand die hem gebruikt ipv te dienen als balast op mijn montering.

De FSQ (mei 2017) is een uitgezocht exemplaar uit vier samples bij Unterlinden, en is perfect qua correctie en vlakligging met mijn full frame D810a camera. De kijker is in quasi nieuwstaat, is enkel in de sterrenwacht gebruikt, nooit op verplaatsing.

Het is de FSQEDX-IV, met de grote 4" rotator ipv het captains wheel. Dit biedt voordelen qua stabiliteit bij compositie, en je kan de rotatie automatiseren indien gewenst.

Ik hoef er zeker niet aan toe te voegen dat deze kijker heel andere koek is dan de Chinese refractors qua correctie en scherpte.

Komt met volgende accessoires:

- 2 stevige buisringen van Parallax
- Losmandy dovetail
- Takahashi 0.73 reducer EDX-IV voor kleinbeeld, vlak beeldveld voor full frame cameras, nieuw in de doos (enkel getest)
- De nodige CA35 tussenring voor de reducer voor DSLR gebruik
- Originele verpakking van Takahashi

Ik stuur deze kijker liefst niet op, daar is hij tikje te duur voor. Dus enkel afhaling aub. De vraagprijs is vast, afdingen is in dit geval tijdverlies. Het is al een ruime korting ivm de nieuwprijs van het geheel en de ouderdom van de kijker.

Mvg

Dodi


bedrag:
4750
adverteerder:
Dodi
woonplaats:
Lochristi
telefoonnummer:
-
categorie:
Astrofotografie


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.