aangeboden: Skywatcher AZ Gti GOTO wifi montering


De AZ GTi is een kleine handige montering, met wifi sturing te gebruiken met smartphone of tablet (Android/iOS). Ik heb er veel plezier aan beleefd, en is zeer goed voor bv C5 of lichtgewicht refractor tot 10cm. Ik gebruikte de montering met succes met een Vixen FL102s fluoriet, maar hij is toch wat te licht voor mijn Takahashi TSA102 refractor die beduidend zwaarder is dan de max draagkracht van de AZ GTi (5kg) en ik er ook wenste op te gebruiken. Ik zal zwaarder moeten gaan van opstelling.

GOTO werkt goed, en alle interessante objecten zitten in de app die
je kan downloaden van de gekende app stores. De app werkt overigens
schitterend eenvoudig.

Het lichte skywatcher statief kocht ik er niet bij, dat is niet stevig genoeg. Beter is om de montering op een goed fotostatief of driepoot te zetten. Ik kocht wel de zuilverlenging bij, zodat wat langere kijkers niet tegen de
driepoot aanlopen bij waarnemen naar het zenit toe.

Aansluiting is standaard (dikke) Kodak fotostatief draad onderaan. Voor mensen die de montering willen gebruiken op een traditionele driepoot van Vixen of Skywatcher heb ik een lange bout met de juiste fotodraad die ik mee kan geven met de montering.

Recente firmware is geinstalleerd, zodat je hem zelfs met een wedge (niet bijgeleverd) parallaktisch kan gaan gebruiken.

Kan opgestuurd worden indien nodig, tegen kostprijs (reken op 11 euro voor NL).


bedrag:
OTK
adverteerder:
Dodi
woonplaats:
Lochristi
telefoonnummer:
-
categorie:
Montering, Aandrijving, Statief






U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.