aangeboden: Te koop: 18 cm SW Maksutov met extras


Te koop wegens de aanschaf van een groter instrument: een 180 mm f/15 Skywatcher Maksutov (zwarte uitvoering).

Ik ben de eerste eigenaar, het instrument is zowel optisch als mechanisch in prima staat. De focussering verloopt erg soepel zonder noemenswaardige mirrorshift. Ik had hem eerst met een aparte focusser uitgerust, maar in de praktijk bleek dat niet nodig.

In de centrale buis is zwart vilt aangebracht, wat interne reflecties geheel tegengaat, het contrast is dan ook erg goed. De kijker is geďsoleerd, waardoor hij direct inzetbaar is en het bekende nadeel van een lange afkoeltijd verleden tijd is.

De oorspronkelijke (Vixenmaat) zwaluwstaart is gedemonteerd (wordt wel meegeleverd). De kijker ligt in aparte ringen met een eigen zwaluwstaart en een handgreep, wat bij het opzetten/afbreken erg gemakkelijk is. De ringen houden gelijk de isolatie op hun plek.
Een bijkomend voordeel van de isolatie in samenhang met de dauwkap is dat de kijker veel minder snel beslaat. Ik heb er nooit last van gehad.

De kijker is naast een prima Maan- en planetenkijker ook erg geschikt voor deepsky waarnemen door het grote contrast. Niet voor uitgestrekte objecten als M45, maar wel voor de vele duizenden wat kleinere objecten. De ster-afbeeldingen zijn dan ook apo-achtig.

Geleverd wordt:
- 18 cm f/15 Skywatcher Maksutov met 8x50 hoekzoeker (gespiegeld beeld), zenitspiegel en standaard meegeleverd oculair
- Dauwkap
- Passende ringen met zwaluwstaart en handgreep
- Ring voor omzetten schroefdraad naar SC-aansluiting
- 2”Clicklock aansluiting. Als je deze eenmaal hebt gebruikt, dan wil je niets anders meer. (2” oculairs tot 30/32 cm zijn zinvol te gebruiken, daarboven krijg je last van vignettering door de centrale buis)

Huidige nieuwprijs van dit alles: plusminus € 1.325
Vraagprijs: € 850. Koper zorgt voor vervoer.bedrag:
850
adverteerder:
Guus Gilein
woonplaats:
Noordwijk
telefoonnummer:
-
categorie:
Telescoopbuis met optiek (OTA)


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.