aangeboden: Vallende sterren


De Perse´den komen er weer aan .
In de nacht van 11, 12 en 13 Augustus, over twee weken dus, ben ik weer van plan om naar de vallende sterren te gaan kijken, ieder jaar rond die datum zijn er veel vallende sterren. De Maan gaat vroeg onder op die data, dus die hindert het zicht niet dit maal., en het zal redelijk donker zijn. (Bij bewolking, etc, is er uiteraard niets te zien trouwens!) Het beste kan men naar vallende sterren kijken na middernacht, dan staat het stuk van de aarde waar wij op wonen aan de kant van de aarde waar de aarde zich heen beweegt om de zon, we hebben als het ware tegenwind, wat betreft het ruimte stof dat we kunnen zien als vallende sterren. Omdat we in de stad wonen, en het op de IJsseldijk , dicht bij de stad, (Beekmanpad) waar ik ga staan, toch nog vrij licht is verwacht ik geen enorme aantallen vallende sterren te zien, en alleen de helderste vallende sterren worden goed zichtbaar. Ik ben van plan te beginnen te kijken na zonsondergang. Ik houd het meestal niet lang uit na middernacht, ( voel je vrij om langer te kijken ) , maar ik verwacht toch wel iets te zien zo ieder kwartier. Ook vˇˇr middernacht. Ik ben ook van plan om de avond naar de nieuwe maan, en naar de planeten te gaan kijken, met een verrekijker en een kleine telescoop.
Rond die datum:
Zon onder: Maan onder: Venus onder: Jupiter onder: Saturn onder: Mars onder: ongeveer 21:00h. ongeveer 22:00h. ongeveer 22:10h. ongeveer 23:30h. ongeveer 02:00h. ongeveer 03:30h.
( op de 12e).

Andere objecten om waar te nemen: De Pleiaden komen op ongeveer om 23:30h. De ôDouble clusterö in Perseus, M31 in Andromeda, IC 4665 in Slangendrager, M13 in Hercules, en nog veel meer. Breng zelf een gewone verrekijker mee en ga eens kijken..Als ik er ben geef ik aanwijzingen hoe je deze objecten kunt vinden..
Dus bent U ge´nteresseerd, zoek me gerust op..
Locatie: https://www.google.com.br/maps/@52.4731475,6.1035295,584m/data=!3m1!1e3 (Zwolle, Beekmanpad, IJsseldijk).
Verder:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Perse%C3%AFden
Kijk ook in Wikipedia voor meer informatie  En weet dat je geen Bloemist hoeft te zijn om aan bloemen te mogen ruiken, en ook geen Sterrenkundige om aan de Sterren te mogen ruiken, tenslotte wonen we allemaal op het Strand van de Eeuwigheid . Dus ga eens Surfen door de Melkweg 
Wim.
Ps. Voor meer informatie kunt u mailen aar: wkv@home.nlbedrag:
Onbetaalbaar :)
adverteerder:
W.K. Verdoold
woonplaats:
Zwolle
telefoonnummer:
038-4661275
categorie:
Excursies, Bezichtigingen, Diensten


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.