ruilen: Mijn superlichte 250mm newton in ruil voor lichtere en kleinere telescoop


Ik heb hier een 250mm f4.8 newtonian van het merk orion. De orion komt met nieuwe stevigere ringen, oude originele ringen, zoeker, 2" extender, 2" naar 1.25" adaptor en een zelfgemaakte zonnefilter. De telescoop heeft zeer goede optiek en weegt slechts 10-12kg met focusser, zoeker en ringen. De telescoop heeft 1000 euro gekost. Ik ben de tweede eigenaar, maar heb er slechts enkele keren door gekeken en hem altijd binnen gelegd. Deze telescoop levert goede beelden van nevels, maar is juist iets te groot en te zwaar voor mij. Mijn montering krijgt hem niet in balans en ik wil mijn montering niet beschadigen(oude meade lxd75 met 5kg tegengewicht). Ik ben dus op zoek naar een lichter en kleiner model. Het maximum dat ik op mijn montering wil zetten is 8 kilo. Ik ben dus op zoek naar een 150mm-200mm telescoop ter vervanging. Een 200mm heeft toch mijn grote voorkeur. Ik wil deze telescoop ruilen voor volgende zaken:

-200mm newton van minder dan 7.5kg(bv. Orion 203mm f4.9) en een prijsoplegging.
-200mm cassegrain.
-150mm cassegrain met prijsoplegging.
-180mm cassegrain.
-150mm newton met prijsoplegging.
-iets soortgelijls maar zeker geen achro refractor.

Het echte maximum gewicht is toch 8kg met zoeker, ringen en focusser inbegrepen. Indien je een cassegrain(maksutov) hebt, dan wel met een focal reducer.

Ik heb ook nog een celestron 114eq die ik ook wel wil ruilen. Als je iets in gedachten hebt maar twijfelt, stuur dan zeker een mail. Extra fotos op aanvraag kunnen altijd en als je vrage hebt zal ik die zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.


bedrag:
Otk
adverteerder:
Anne
woonplaats:
Kruibeke
telefoonnummer:
-
categorie:
Telescoopbuis met optiek (OTA)


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.