aangeboden: Stevig exNVA-statief


Het is een fraai statief, deze Nationale Volksarmee-strijder uit de koude oorlog. Hij is bedoeld voor het dragen en nauwkeurig uitrichten van een afstandmeter van ruim 30 kg. Hij kan in principe tot 15 cm diep gaan, zodat de NATO-vijand van onder de struiken uit de maat kon worden genomen. Gelukkig is dit met dit statief nooit gebeurd, zodat ik hem vrijwel zonder krasje kan aanbieden. De voor astronomie relevante hoogte is van ongeveer 60 cm tot ongeveer 1m40. Zelf heb ik al jaren eenzelfde statief in gebruik, in combinatie met een SP-DX en een Zeiss 1B, maar het statief kan veel meer aan.
Aansluiting met de montering heb ik zelf met een schijf van stevig aluminium met afgeschuinde kanten met diameter 12,5-13 cm. Maar een driehoekige plaat van 5 mm dik kan natuurlijk ook.
Het handige van het statief is dat twee van de poten traploos ongeveer 5 cm zijn te verstellen, wat het uitlijnen op de poolas erg vergemakkelijkt. Je kunt hiermee de uuras van de montering niet alleen verticaal maar ook horizontaal laten bewegen.

Inclusief foudraal.


bedrag:
125
adverteerder:
Rembert Melman
woonplaats:
Dieren
telefoonnummer:
-
categorie:
Telescoop met montering


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.