overig: Laat je eigen spiegel opdampen door TNO: doe een bod!


Heel veel kinderen op onze mooie planeet hebben het niet zo goed als wij hier in Nederland. Ze zijn met hun ouders op de vlucht voor oorlog of wonen in een land waar onderwijs niet iets is waar iedereen aan deel mag nemen. Ook leven kinderen vaak onder slechte leefomstandigheden.

Om deze kinderen te laten zien dat er meer is in dit leven dan allemaal maar ellende is Jean-Pierre Grootaerd (UGent Volkssterrenwacht Armand Pien) samen met Harrie Rutten een project gestart: Sterren Schitteren voor Iedereen (SSVI). Het doel is om groepen kinderen met een beperking of in slechte leefomstandigheden een telescoop te geven. Door naar de sterren en de planeten te kijken, kunnen ze gaan beseffen, dat de toekomst er beter uit kan zien.

Voor 130 euro kan een telescoop verzonden worden naar een groep kinderen op scholen of instellingen.

En nu komen jullie in beeld. Tijdens de Derde Opticadag der Lage Landen op 9 maart 2019 georganiseerd door Ralph Snel bij TNO gaan we een veiling houden. Ik breng zelf een focuser en oculair in. Dit zijn qua geld misschien niet erg waardevolle objecten, maar voor mij zijn ze heel belangrijk (zie fotos). Daarnaast zal TNO een Flight Spare ter beschikking stellen met certificaat.

Maar nu komt het! TNO biedt de mogelijkheid om jullie eigen spiegel op te laten dampen. Dat kunnen er drie zijn tot 26 cm of n hele grote tot 65 cm. Deze spiegel(s) krijgen een protected aluminium coating.

Tevens worden er drie spiegels van Jean-Pierre door TNO opgedampt. En spiegel van 25 cm en een Kutterset door Rik ter Horst geslepen (zie foto). Alle drie de spiegels krijgen een UV-enhanced aluminium coating. Onverwoestbaar en speciaal bij TNO ontwikkeld.

Er kan op voorhand geboden worden. Stuur een mail naar Vera: 2551js98@hetnet.nl en Jean-Pierre:
kijkerbouw@ugent.be


bedrag:
niet opgegeven
adverteerder:
Vera Korte
woonplaats:
-
telefoonnummer:
-
categorie:
Overig


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.