aangeboden: Houten statief en montering


Enige tijd geleden kocht ik van een Duitse amateur een zelfbouw houten montering. Het plan was om, als ik midden in de nacht een half uurtje wilde waarnemen, hem alvast buiten te zetten zodat ik snel aan de gang kon gaan. In de praktijk komt het er niet van, en dan kan hij beter weer verkocht worden dan ongebruikt in een hoekje te staan.

Het is een fraai houten statief waarop een Vixen zwaluwstaart past. Op de foto zie je hem met een 80 mm f/7 ED refractor. Deze haalt bijna het zenit (met een kleinere kijker moet dat wel lukken). De bewegingen gaan erg soepel. Ik heb zelf dunnen plaatjes teflon tussen de assen toegevoegd.
In de spreider zijn gaten aangebracht voor 6 stuks 1,25" oculairen en 3 stuks 2" oculairen.

Erbij zit ook een handige L-houder met een tegengewichtje waarop aan beide zijden twee verschillende schroefdraden zitten. Eentje om bijvoorbeeld een verrekijkerhouder te bevestigen, aan de andere kant een bredere 3/8. Op de foto is een 11x70 verrekijker op de L-houder gemonteerd.

Het statief is in een paar tellen in verschillende onderdelen te demonteren zodat hij gemakkelijk mee te nemen is. Erbij komt een zak met wat reserveonderdelen (o.a. 3 kunststof voetjes voor als je hem binnen wilt neerzetten) en wat houten schijven waar de Duitse amateur ook nog plannen voor had.

Verkoopprijs 95,00. De koper zorgt voor vervoer.
bedrag:
95
adverteerder:
Guus Gilein
woonplaats:
NOORDWIJK ZH
telefoonnummer:
-
categorie:
Montering, Aandrijving, Statief


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.