aangeboden: microscoop


En jaar oude microscoop. Omgekeerd type van BW Optics. Chinese makelij, maar vrijwel alle microscopen worden nu in China gefabriceerd, ook de topmerken. Dit type gebruik ik verreweg het meest en heb nu een Nikon TMD gekocht, ook omgekeerd dus. Komt met extra LWD (long working distance) objectieven van 2x, 4x, 10x/0,25, 20x/0,40 en 40x/0,60. Oculairen WF 10x22mm (30mm diameter). Helderveld en fase-contrast. Komt met diverse kleurfilters, een teleskoopje en stelsleuteltjes om de fase-contrast uit te lijnen.
Het beeld is zeer goed, vergelijkbaar met mijn Nikon. Alleen de fase contrast is duidelijk minder goed dan bij de Nikon.
Een omgekeerde telescoop is minder geschikt voor objectieven met een n.a. van (veel) meer dan 0,4. Een vergroting van 400x is daarom wel het maximum. Maar voor hydro zijn immers vergrotingen van 200-300x voldoende.
Het is heel eenvoudig fotos met deze microscoop te maken. Naar keuze krijg je er een Canon- of Sony- adapter bij. De prijs is zonder de Canon-camera.
Zie voor een artikel van de microscoop: Microwereld, nr. 92, Lente 2018, pag. 14-16.
De getoonde fotos: foto van radiolaria en een larve. Deze fotos en vrijwel al mijn fotos in de facebook groep Micro World zijn genomen m.b.v. deze microscoop.
Afhalen, want het is een zwaar geval!


bedrag:
1500
adverteerder:
Arie Nagel
woonplaats:
Eindhoven
telefoonnummer:
040-2523879
categorie:
Overig


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.