gevraagd: Gezocht: kapotte (H)eq5 of eq6 achtige montering


Hoi allemaal,

*** Ik ben inmiddels voorzien van een prachtig exemplaar: een oude, zwarte HEQ5 van een kleine 20 jaar oud, die mechanisch echt veel lijkt op de nieuwere HEQ5s. Prachtig oefenmateriaal dus waarvoor heel hartelijk dank aan de genereuze actie van een van onze mede-hobbyisten ;-) Ik wil de post niet deleten omdat het nooit kwaad kan dat mensen weten waar ik mee bezig ben, en een mailtje is altijd welkom - vooral als je een kapotte (witte) HEQ5 hebt, maar in principe ben ik dus wel even voorzien! ***

Na het zelf gedaan hebben van een beltmod, en recenter het fixen van backlash op de DEC-as, wil ik graag hands-on ervaring opdoen met een echte strip-down / schoonmaak / tuning van eq5/eq6-achtige skywatcher mounts. Het lijkt me erg leuk om te doen, alleen durf ik het bij mijn eigen statief niet zo goed aan. Als ik het verkeerd doe heb ik momenteel namelijk niet de middelen om het statief te vervangen en ligt de hobby acuut stil.

Ik dacht: als er nou heel toevallig iemand is die een kapotte / vastgelopen HEQ5 achtige montering nog ergens heeft, dan zou ik het erg leuk vinden om dat als oefenmateriaal te mogen gebruiken.

Het is niet mijn bedoeling hier winst op te draaien, het is echt om het te leren en deze ervaring tzt toe te passen op mijn eigen statief. Ik wil er daarom in principe ook geen geld aan uitgeven, en we kunnen ook afspreken dat de montering jouw eigendom blijft bijvoorbeeld, alles in goed overleg.

Nogmaals, het is om van te leren, het kan me gebeuren dat ik de boel niet meer goed in elkaar krijg - dat is een reden om het niet met mijn (enige) montering te proberen ;-)

Kleine kans dacht ik, maar nooit geschoten, altijd mis, nietwaar.
groetjes
Daniel

P.S.: als iemand hier ervaring mee heeft en linkjes zou kunnen geven van (evt Nederlandse?) shop die de benodigde SKF-bearings voor de HEQ5 verkoopt, dat is ook welkom.


bedrag:
-
adverteerder:
Daniel
woonplaats:
-
telefoonnummer:
-
categorie:
Montering, Aandrijving, Statief


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.