aangeboden: Meade 150 mm Mak plus 80 mm F5 achromaat op azimutale goto mount


Beste Amateurs
We hebben een set samen gesteld met een gotosyteem van Meade
Een 150 mm Maksutof en een 80 mm F5 achromaat
naast elkaar, dus kijken met 80 wide field en haast tegelijk het object in detail met de 150 Maksutof
Er zit op de mount een unit zodat de kijkers perfect uitgelijnd kunnen worden tov elkaar.
De mount heeft een zeer handig handvat
De kijkers kunnen perfect optisch uitgelijnd worden zodat ze beide naar het zelfde opject kijken.
De goto montering heefteen uiterst handig handvat en vindt alles aan de hemel naar instellen van deze functie ) tijd locatie enz )
Er kunnen batterijen in zodat u stroom onafhankelijk bent, maar met een externe voeding kan dat ook

De LX65-serie combineert geavanceerde functies met optica van wereldklasse in een eenvoudig te gebruiken telescoop.
De basis van LX65-telescopen is een compacte maar toch robuuste eenarmige montering. Het complete telescoopsysteem kan zonder gereedschap in drie delen worden gedemonteerd. Dit betekent dat het gemakkelijk kan worden getransporteerd en snel kan worden opgezet. Een speciaal kenmerk is de tweede klem waarmee parallel aan de hoofdtelescoop een extra telescoop van maximaal 3 kg kan worden gemonteerd, bijvoorbeeld een kleine refractor voor het bekijken van een de nachtelijke hemel in breedveld.
De bediening van de LX65-telescopen is zeer eenvoudig en gemakkelijk voor beginners dankzij de ingebouwde computerbediening
Deze hoogwaardige 150 mm Maksutov-reflector telescoop is met name geschikt voor het waarnemen van de maan en planeten dankzij zijn lange brandpuntsafstand. Door het compacte ontwerp is hij goed te vervoeren
De optiek beschikt echter al over een opening die groot genoeg is om ook te worden gebruikt voor de waarneming van Deep Sky-objecten, zoals bolvormige sterrenhopen.
De optiek heeft een kleine obstructie. Dit komt door de kleine secundaire spiegel die vaccum op de meniscuslens is opgedampt. Door de meniscuslens ontstaat een zeer hoog contrast, wat bijvoorbeeld voor planetaire waarnemingen van groot voordeel is. De lens corrigeert de sferische aberratie en creert vanwege zijn vorm slechts zeer weinig kleurfouten.
Ultrahoge transmissie Coating (UHTC): deze speciale meerlaagse coating op de voorste correctieplaat biedt tot 15% meer lichttransmissie. Het resultaat: helderdere sterrenhopen, fijnere details in nevels en meer oppervlaktedetail op planeten!

De AudioStar handbediening biedt een database van 30.000 astronomische objecten. Eenmaal uitgelijnd met de nachtelijke hemel, kan de AudioStar de telescoop op een van deze objecten richten en deze centreren in het oculair - natuurlijk alleen als het object boven de horizon is. De GoTo-functionaliteit wordt aangevuld met extra functies, zoals rondleidingen, positieweergave en verbinding met een pc.
Een speciaal kenmerk van de AudioStar-controller is de ingebouwde luidspreker. De ingebouwde Astronomer Inside technologie biedt meer dan vier uur audio-commentaar (alleen in het Engels). De ingebouwde astronoom zal interessante informatie geven over astronomische objecten die u ziet.
Easy Align: vr iedere waarneming moet de computerbesturing worden vergeleken met de huidige sterrenhemel. Deze vergelijking wordt ook wel uitlijning (alignment) genoemd. De uitlijning van deze telescoop is bijzonder eenvoudig: nadat u de positie en tijd heeft ingegeven en op het noorden heeft afgesteld, lijnt u de telescoop uit op twee heldere sterren na elkaar. Deze hoeven alleen nog in het midden van het oculair te worden gecentreerd met enter zet u dat in het geheugen . De uitlijning is nu voltooid en de telescoop afgesteld.
De set staat in onze showroom
Wlt u deze set aanschaffen neem even contact op via de mail
Perfecte set voor verenigingen
Vgr Robtics

bedrag:
1165
adverteerder:
Robtics
woonplaats:
Leidschendam
telefoonnummer:
0703697910
categorie:
Telescoop met montering


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.