aangeboden: Bresser 152/760 refractor en HEQ5 Synscan GOTO V2


Bresser Messier 152s achromatische refractor naar Petzval ontwerp (4-lenzig, 2 doubletten), 152mm objectief en brandpuntsafstand 760 mm. Gezien de korte brandpuntsafstand is deze kijker vooral geschikt voor rich-field observatie bij lage vergrotingen. Toch zijn ook planeetwaarnemingen mogelijk; ik heb er tot ongeveer 150x zinvol mee kunnen vergroten. De kleurfout van deze kijker is enigszins te vergelijken met die van een F8 refractor met dezelfde objectiefgrootte. Een 20mm Plössl-oculair zit erbij. Plus verloopstuk 2 naar 1,25 inch.
RVS handvat (op maat laten maken) voor beter hanteerbaarheid. Volledig metalen zenitspiegel 1,25 inch van goede kwaliteit, met ringklemming. Zoeker 9x50 met verlicht kruisdraad. Vixen-type zwaluwstaart. Een extra zoekervoet is door Meade in Rhede (Duitsland) in opdracht van de vorige eigenaar aangebracht, zodat ook standaard zoekers gebruikt kunnen worden. De kijker is bij die gelegenheid ook gecollimeerd. Gewicht van de kijkerbuis is ca 11 kg.
Daarbij een Skywatcher HEQ5 montering met stalen statief, twee contragewichten, poolzoeker, 12v netadapter. Bij de montering zitten twee controllers: het originele Syntrek handbedieningskastje en een later erbij gekochte Synscan GOTO handset, firmware V2. Beide werken probleemloos. Verloopkabel om de montering per PC te bedienen zit erbij. De montering kan desgewenst ook per smartphone bediend worden met een apart aan te schaffen Wifi-module van Skywatcher.
Ik doe de kijker weg omdat ik voornamelijk met wat kleinere (en vooral lichtere) telescopen ben gaan waarnemen, die sneller op te zetten zijn.


bedrag:
650
adverteerder:
Joep Luijten
woonplaats:
Zwolle
telefoonnummer:
0637350190
categorie:
Telescoop met montering


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.