aangeboden: Interesse peiling: Samyang 135mm en 14mm, UHC filter en Ha filter


Interesse peiling voor enkele spulletjes die ik overweeg te verkopen. Ik wil graag mijn telescoop setup uitbreiden, en met een studentenbudget kan je niet alles. Dus overweeg ik hierbij enkele widefield spullen te verkopen, mocht daar voldoende interesse voor zijn. Het gaat om de volgende zaken:

- GERESERVEERD: Samyang 135mm F/2.0 lens Sony FE mount. Met deze lens heb ik enkele van mijn mooiste astrofoto’s gemaakt. De lens is met een Astrokraken upgrade (t.w.v. 115 euro excl 25 euro verzending) aangepast voor astrofotografie, dus buisringen, microfocusser, vixen dovetail, en bahtinov masker. Net een kleine Astrograph dus! Geweldige lens voor widefield deep sky fotografie, dus met een beetje pijn in het hart. In superstaat, vrijwel geen gebruikerssporen en het glas is niet van nieuw te onderscheiden. Ook met originele doos en lens pouch.

- Samyang 14mm T/3.1 Sony FE mount. Deze lens is exact dezelfde als de F/2.8 variant, alleen dan met een betere focuser (preciezer) en aperture knop zonder klikjes, maar smooth. Dit is vooral in de kou met handschoenen ERG fijn. Ik heb deze lens nog niet zo lang, dus verder dan een paar testshots ben ik er niet mee gekomen. Dus ook nog vrijwel nieuwstaat. Originele doos etc. heb ik niet meer.

- Optolong 77mm UHC filter. Werkt super voorop de lens met een 77mm filterdraad (zoals de Samyang 135mm). De foto van de Heart & Soul is met dit filter gemaakt. Vrijwel nieuwstaat, originele doosje zit er nog bij (GERESERVEERD).

- Lumicon 77mm Ha filter. Dit filter heb ik niet echt goed kunnen testen, maar schijnt zeer goed te zijn. Conditie is niet top, maar daar zie je in de foto’s niks van terug. De nieuwprijs van dit filter is enorm hoog, maar mag voor een fractie daarvan weg, ook omdat ik ik geen informatie heb over de bandbreedte en dergelijke.bedrag:
Bieden
adverteerder:
Jens Lankamp
woonplaats:
Harlingen
telefoonnummer:
0646267229
categorie:
Astrofotografie


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.