aangeboden: slijpmachine


Fixed post spiegel slijp en polijstmachine met zeer zware motor en frequentieregelaar. Voor instructies kijk op youtube naar de videos van Gordon Waite, die beschrijft in detail hoe je met zon machine een prachtige spiegel maakt. (zie ook mijn andere advertenties voor slijpmiddelen voor een 35cm spiegel, een 35cm blank, een foucault tester en optische onderdelen voor een bath interferometer)

De draaisnelheid is traploos te regelen. De machine is gebouwd van 18mm watervast multiplex. De draaitafel van 53cm diameter is gemaakt van 36mm dik watervast multiplex.

De draaitafel wordt via 2 riem overbrengingen (van wasdrogers, overal te krijgen) aangedreven via een as van 40mm die vastgehouden wordt door standaard lagers die overal te krijgen zijn. De overbrengen van de as gaat via een plaat luchtvaaraluminium en een stuk draaiwerk. De spanning op de lagers is met 2 bouten onderin de machine te regelen.

Er zitten 2 haltergewichten van 10kg bij en 2 haltergewichten van 2.5kg om druk te verhogen tijdens het slijpen en polijsten.

De motor en lagers heb ik destijds nieuw gekocht. De frequentieregelaar was 2e hands. Die heeft ook een slow start en slow stop en komt dus heel soepel op toeren.

Je kunt makkelijk met 20kg aan halters op de draaitafel werken zonder dat er iets doorbuigt of problematisch gaat lopen.

Bij de machine zit ook een tile-tool (ik heb ook de dubbel hardgebakken tegeltjes nog ergens) en een slijp tool gemaakt met metalen bouten zodat je sneller kunt slijpen.

De machine bevat verder een lekbak die uikomt in een pijpje achterin zodat je daar een emmer onder kunt zetten. Het zwarte spatscherm is afneembaar zodat je makkelijker overal bij kunt bij het plaatsen van eventueel een hele grote spiegel.

Er zit ook kunstgras bij om onder de spiegel te leggen (Gordon Waite gebruikt dat altijd)

De zware balk om de tool vast te houden voor fixed post grinding heeft een aantal gaten zodat je de positie goed in kunt stellen. De positie is ook trap


bedrag:
redelijk bod
adverteerder:
Hans Rosenberg
woonplaats:
Amstelveen
telefoonnummer:
0652095215
categorie:
Overig


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.