aangeboden: Carl Zeiss Jena Prakticar 1000mm f5.6 Schmidt-Cassegrain + ZWO ASI294 MC Pro


Hallo,

Hierbij bied ik mijn zeer mooie en uitermate zeldzame Carl Zeiss Jena Prakticar "spiegelobjectiv" in combinatie met een ZWO ASI294 MC Pro astro-camera te koop aan. Ik heb deze zeldzame spionage lens gebruikt voor mijn hobby astrofotografie en biedt deze nu als complete astrofotografie setup te koop aan.

Alle optiek van de lens is schoongemaakt en opnieuw afgesteld. De optiek is optimaal afgesteld voor het beste resultaat met astrofotografie. Ook de interne mechanismen zoals de focuseer inrichting en het filterwiel zijn helemaal nagekeken, schoongemaakt en opnieuw gesmeerd. Alles werkt probleemloos.

Ondanks dat ik de lens voor astrofotografie heb gebruik is de lens zelf nog helemaal origineel. Er is niets aan veranderd of verbouwd. Ook de originele filters zijn aanwezig in het filterwiel. Er zit een custom voet onder de lens met Losmandy interface voor telescoop monteringen. De originele interface van de lens zit hier gewoon onder.

Type: Schmidt-Cassegrain
Focal length: 1000mm
Aperture: 179mm
f-ratio: 5.6
Gewicht: 14kg

Ik verkoop de lens met name vanwege het gewicht. Het gewicht is eigenlijk te hoog voor mijn montering en is daarom ook niet erg mobiel om mee te nemen naar andere locaties. Een vaste opstelling is eigenlijk het mooiste. Transport is zeker wel mogelijk want er zit een speciale transportkist bij de lens om hem veilig te kunnen vervoeren.

De lens is volkomen vrij van chromatische abberatie en coma over het hele veld. Uitermate geschikt voor astrofotografie.

Tevens zit er ook nog een Optolong L-enhance triple narrowband filter bij deze complete setup. Kortom je kunt er direct mee aan de slag.

Heeft u interesse in deze setup? Stuur gerust even een mailtje.
Met vriendelijke groet,
Marijn Versteeg
bedrag:
4100
adverteerder:
Marijn Versteeg
woonplaats:
Hoogeveen
telefoonnummer:
-
categorie:
Astrofotografie


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.