aangeboden: Carl Zeiss Jena Prakticar 1000mm f5.6 Cassegrain lens


Hallo,

Hierbij bied ik een zeer unieke en zeldzame Carl Zeiss Jena Prakticar 1000mm spiegelobjectief te koop aan. Het is een zeer interessant origineel object voor de verzamelaar in de wereld van fotografie of astronomie. Deze voormalige Oost-Duitse (DDR) spionagelens heb ik zelf gebruikt voor mijn hobby astrofotografie. De lens is uitermate geschikt voor astronomie vanwege zijn lichtsterkte in combinatie met een brandpuntsafstand van 1000mm.

Technische gegevens:

Lens type: Cassegrain
Focal length: 1000mm
Aperture: 180mm (afgerond)
Focal ratio: 5.6
Focus: 16m – infinite
Weight: 14kg

De lens verkeerd in een uitstekende staat. De optiek is professioneel gereinigd en opnieuw afgesteld. Ook is de lens voorzien van een custom aluminium voet met gestandaardiseerde Losmandy interface. Hiermee kan de lens op bijna alle astronomie monteringen gebruikt worden. Ook de originele interface van de lens is nog aanwezig en kan gebruikt worden als de custom voet verwijderd wordt.

Tevens komt de lens compleet met een heavy duty industriële transport kist om hem veilig te kunnen vervoeren. De lens is namelijk zwaar (14kg) en kan vastgezet worden in de kist zodat hij niet gaat schuiven.

Ik heb een aantal hoog-resolutie foto’s beschikbaar die ik heb gemaakt met deze lens om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Deze stuur ik op aanvraag graag toe (het zijn grote bestanden).

Heeft u interesse en/of vragen over deze lens?
Stuur dan gerust even een mailtje.

Met vriendelijke groet,
Marijn Versteegbedrag:
2500
adverteerder:
Marijn Versteeg
woonplaats:
Hoogeveen
telefoonnummer:
-
categorie:
Telescoopbuis met optiek (OTA)


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.