aangeboden: Sumerian Optics Alkaid 12" f/4.5 OO UK


Ik bied te koop aan mijn Sumerian Optics 12" f/4.5 Alkaid. In de telescoop ligt een 1/8PV spiegel van Orion Optics UK met, volgens het testrapport van OO, een strehl van 0.992. De spiegel is in 2021 afzonderlijk getest in Nederland en hoewel de strehl niet zo hoog is als OO opgeeft, kwam de spiegel in deze test toch nog op een strehl van 0.95. Indien er rekening gehouden wordt met de diameter van de bijgeleverde vangspiegel (ook van OO) ligt dit zelfs nog iets hoger. Het eindoordeel van de test was een goede tot zeer goede spiegel. Beide tests worden meegeleverd bij de telescoop en zijn in te zien bij de verkoop.

En hoewel tests erg handig en/of leuk kunnen zijn, is de praktijk belangrijker en de telescoop geeft gewoon uitstekende beelden.

Op de telescoop zit ook een RDF, vangspiegelverwarming, ventilatie en last but not least een 2" Moonlite met 1:10 reductie. Een erg populaire focuser die helaas niet meer wordt gemaakt.

En om het af te maken wordt de telescoop geleverd met een zelfgemaakte shroud en een transportkistje om de hoofdspiegel los in te vervoeren (bijvoorbeeld voor tijdens een vlucht).


bedrag:
2000
adverteerder:
S. Lantinga
woonplaats:
Apeldoorn
telefoonnummer:
0646295175
categorie:
Telescoop met montering


U kunt de naam van de adverteerder aanklikken om een e-mailbericht te sturen.